Wagnerov prebjeg uhićen u Oslu, pijan napao policajce

Screenshot: YouTube

BIVŠI zapovjednik u ruskoj plaćeničkoj skupini Wagner uhićen je nakon što je napao policajce u Oslu, objavili su norveški tužitelji. Andrej Medvedev, koji živi u Norveškoj od siječnja, kad je u tu zemlju pobjegao iz Rusije, uhićen je u ranim jutarnjim satima u srijedu nakon tučnjave ispred bara u glavnom gradu Norveške.

Tužitelji nisu objavili okolnosti u kojima je došlo do tučnjave, ali prema sudskim dokumentima, Medvedev, koji je u trenutku tučnjave bio pijan, opirao se uhićenju, a potom fizički napao policajce kad su ga priveli u postaju. Suđenje je zakazano za 25. travnja.

Tvrdi da je spreman ispričati sve o Wagneru i Prigožinu

Medvedev (26) je ušao u Norvešku 13. siječnja i odmah se prijavio za azil. Rekao je kako je prije bijega u Norvešku iz Rusije bio u Ukrajini, gdje je svjedočio egzekuciji Wagnerovih boraca koje su zapovjednici optužili za odbijanje zapovijedi.

Ustvrdio je kako je spreman ispričati sve što zna o Wagneru, aktivnostima plaćenika i njihovom vođi Jevgeniju Prigožinu, bliskom savezniku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte više