Weinerov brod tone sve dublje: Oprao ga Donald Trump, a šuška se i da mu je supruga trudna

NEOPREZNOM kongresniku Anthonyu Weineru sve gluposti koje je napravio prošle dvije godine ovih dana dolaze na naplatu. Nakon javnog priznanja da se na neprikladan način dopisivao sa šest žena te da im je slao eksplicitne fotografije, oženjeni je kongresnik postao meta na koju se malo tko iz američkog javnog života propustio obrušiti.

Neke od najoštrijih kritika na Weinerov račun uputio je poduzetnik s političkim ambicijama Donald Trump, koji je u emisiji "On the Record" propisno "oprao" naivnog kongresnika iz New Yorka.

"Kao prvo, on je ozbiljno poremećen. Nevjerojatno je kakve je stvari govorio nepoznatim ženama, a osoba njegovog ugleda ne bi si smjela dopustiti takve svari. Mislim, kako je mogao pomisliti da to neće u jednom trenutku procuriti u javnost? Da neka od tih žena to neće dati medijima. To mi djeluje kao klasični suicid", kazao je Trump.

"Osim toga, to što je učinio je opasno za cijelu zemlju. On je kongresnik i ima moć, a državu je doveo u rizik jer je ostavio otvorenu mogućnost da bude ucjenjivan od strane ljudi koji ga inače ne bi mogli ucjenjivati. To je vrlo opasna situacija, čak i za cijelu državu", zabrinuto je nastavio poduzetnik.

Weiner će teško spasiti svoju političku karijeru

Osim što je Weineru sugerirao se povuče iz politike, Trump je najveću zabrinutost pokazao za Weinerovu suprugu Humu, kazavši "kako je pred njom jako teška i kompleksna odluka".

Osim zadrtog Republikanca Trumpa, Weinera su na stup srama pribili i mnogi članovi njegove Demokratske stranke. Najmanje njih devet javno je izrazilo zahtjev za njegovom ostavkom zbog laganja i nepoštivanja vlastitog biračkog tijela.


Weinerova supruga je trudna?

Weinerova supruga Huma Abedin, s kojom se vjenčao prije nepunih godinu dana, preuzela je još veći dio medijske pažnje na sebe, nakon što je New York Times objavio da je u trećem mjesecu trudnoće. Takva situacija bi dodala jednu novu dimenziju skandalu, ali bi lakše objasnila odluku Hume da ostane sa svojim suprugom unatoč svemu što se dogodilo.

Huma imala lezbijsku aferu s Hillary Clinton?

Huma trenutno nije dostupna za komentare, jer se vjeruje da je  zajedno s Hillary Clinton odletjela za Ujedinjene Arapske Emirate. Huma već godinama radi odgovoran posao prve asistentice Hillary Clinton, a mediji nagađaju kako će sad imati slična iskustva za razmjenjivanje, uzevši u obzir slične sklonosti njihovih muževa. Žuti su mediji prije također šuškali da su Hillary i Huma jedno vrijeme bile ljubavnice.

Pročitajte više