WikiLeaks: Drogirani američki zaštitari u Afganistanu plaćali za seks s dječacima

DJELATNICI privatne zaštitarske tvrtke DynCorp, mahom bivši američki vojnici, u Afganistanu su organizirali zabave na kojima su se seksali s lokalnim dječacima! Svoje morbidne orgije financirali su sredstvima iz američkog državnog proračuna, a sve je uglavnom bilo začinjeno i velikim količinama droge.

Naime, DynCorp samo je jedna od brojnih privatnih firmi koja "prodaje sigurnost" i čije usluge američka vlada često koristi. Zadaća djelatnika DynCorpa u Afganistanu tako je bila obuka lokalnih policajaca, ali paralelno su nalazili vremena i za nastrane "fakultativne" aktivnosti.

Prodavali dječake na aukciji

Jedna od diplomatskih depeša koju je objavio WikiLeaks u detalje objašnjava kako su zaštitari DynCorpa zlostavljali i ponižavali dječake u provinciji Kunduz. Seksualne odnose imali su s takozvanim Bacha dječacima, koji su na njihovim zabavama izvodili svoje tradicionalne plesove. Radilo se o dječacima starim od osam do 15 godina.

Nakon što bi njihova predstava (koja ima predislamsku tradiciju, te je talibani zbog toga zabranjuju) završila uslijedila bi gnjusna aukcija na kojoj su se vojnicima prodavale razne seksualne usluge dječaka odjevenih u žensku odjeću. Američka diplomatska depeša iz Afganistana opisala je ovo šokantno ponašanje kao "rašireni i kulturološki prihvaćeni oblik muškog silovanja".

Amerikanci prikrivali zločine

Otkriće da su Amerikanci znali za ove događaje gotovo je jednako skandalozno kao i sama silovanja. Štoviše, američki diplomati svjesno su prikrivali drogiranje i zlostavljanje dječaka u koje su se djelatnici DynCorpa upuštali! Nažalost, šokantno otkriće WikiLeaksa nije bilo pretjerano iznenađujuće s obzirom da djelatnici iste kompanije imaju bogatu povijest seksualno-devijantnih zločina.

Tako je 1999. godine razotkriveno da su zaštitari DynCorpa organizirali skupinu za otimanje mladih žena i njihovu prodaju u seksualno roblje. U "trafficking" bili su uključeni zaštitari koji su operirali iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Moldavije i Rumunjske. 

Pročitajte više