Woody Allen prvi put režira u kazalištu

WOODY ALLEN režira svoju prvu kazališnu predstavu, "Writers Block", koja se počela izvoditi proteklog vikenda u Atlantic Theateru na off-Broadwayu u New Yorku, javlja BBC.

U predstavi glumi filmski i TV glumac Paul Reiser, uz Bebe Neuwirth, najpoznatijom po ulozi Lilleth u komičnim serijama "Frasier" i "Kafić uzdravlje".

Neuwirth je osvojila nagradu Tony za ulogu ubojice Velme Kelly u kazališnom mjuziklu "Chicago", a Reiser je brojne Emmyje i nominacije za Zlatni globus dobio za TV seriju "Lud za tobom".

Reiser je izjavio da mu je čast što radi s legendarnim Woodyjem Allenom: "Zabavno je i nevjerojatno lako. Nekoliko sati na dan sjedim s Woodyjem Allenom i šalimo se".

Sviđa mu se, rekao je, i što je predstava mala, nema producenata, nema studija, a "umjetnost se radi zbog zabave".

Iako je Allen pisao i glumio u najmanje devet kazališnih predstava, uključivši i broadwayjske hitove "Dont Drink the Water" i "Play It Again, Sam", još nikada nije režirao u kazalištu.

Bogato iskustvo stekao je u brojnim filmovima, za čiji je scenarij i režiju osvojio tri Oscara (dva za "Annie Hall", jedan za "Hannah i njezine sestre").

"Svako malo pomislim kako bi mi bolje odgovaralo kazalište nego film", rekao je Allen New York Timesu.

"Ove dvije jednočinke to mi potvrđuju", dodao je, napomenuvši da nikada nije režirao u kazalištu i da nema pojma ima li smisla za to.

"Projekt radim s kazališnom kućom Atlantic Theatre jer godinama pratim njihov rad. Ponosan sam što su mislili da je Writers Block dovoljno smiješan da bi ga postavili", rekao je Allen.

Pročitajte više