Za Kerumovu večeru Grad daje 400 tisuća kuna šefu kampanje, a ovaj tvrdi da će gratis raditi?!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum ide iz afere u aferu. Ne može očito bez problema ni s donatorskom večerom za prikupljanje sredstava za besplatne udžbenike u njegovoj restauraciji Sky, na kojoj će u utorak navečer nastupiti Oliver.

Izvor financiranja 400 tisuća kuna - gradski proračun?!

Grad Split objavio je u ponedjeljak u Narodnim novinama obavijest o početku postupka javne nabave. Udruga Best Damira Karamana naznačena je kao gospodarski subjekt s kojim se namjerava sklopiti ugovor o javnoj nabavi. Procijenjena vrijednost nabave je 280 tisuća kuna, a izvor financiranja proračun Grada Splita za 2009. godinu! Karaman je, inače, bio šef marketinga Kerumove izborne kampanje. U petak je objavljen oglas više-manje istog sadržaja, samo na 120 tisuća kuna.

Premda je novinaru dnevnika Bussines.hr u petak Karaman kazao kako su organizacijski troškovi večere te nastupa Crvene Jabuke i Magazina na rivi idućeg dana zaokruženi na 120 tisuća kuna, te da su se izvođači honorara - odrekli, danas, svega dan uoči večere - nova priča!

Karaman tvrdi da od Grada neće dobiti ništa?!

"Ne znam zašto je Grad Split objavio takav oglas, to bi morali njih pitati. Ja od Grada neću ništa dobiti, donirat ću tih 120 tisuća kuna, koliko iznose organizacijski troškovi. Da bi meni Grad platio, trebaju postojati račun i ugovor, a oni ne postoje", tvrdi Karaman. Pokušali smo ga kontaktirati i o najnovijem oglasu za dodatnih 280 tisuća kuna. No bez uspjeha, nije se javio.

Zakon o javnoj nabavi predviđa stanovito mirovanje kod ovakvih postupaka, kako bi se stranke mogle žaliti. Nejasno je, međutim, kako u Gradu Splitu zamišljaju da će se itko žaliti kad je oglas izašao danas, a priredba je sutra!

Čemu oglasi za 400 tisuća kuna, kad je sve gratis?!


Kako je Kerum zabranio verbalnu komunikaciju, a pismena dosad nije sadržavala bilo kakav upotrebljiv podatak, iz Grada Splita odgovora nema! Pročelnica Ureda Marina Protić, koja je u oglasu naznačena kao predstavnica naručitelja, ni na mobitel se nije javila.

Kerum je rekao da priredba Grad neće ništa koštati, a kad smo ga jučer, unatoč svemu nazvali, poklopio je slušalicu.

Ostaje tako enigma čemu onda oglasi za 400 tisuća kuna koje gradska uprava namjerava dodijeliti Karamanu, koji o tome nema nikakvog pojma?!

Pročitajte više