Za kraj lipnja zakazano suđenje korčulanskoj narkohobotnici: Predmet Cvik opet ide ispočetka!

SUĐENJE Jakši Cvitanoviću Cviku i korčulanskoj narkohobotnici mora ponovno krenuti ispočetka zbog preduge pauze od posljednjeg ročišta. Rasprava je zakazana za konac lipnja.

Mjesecima se nije sudilo jer se čekao oporavak optuženika Ivana Andreisa, koji je početkom godine igrajući nogomet slomio nogu u zatvoru na Bilicama.

U međuvremenu, Cvik je nepravomoćno osuđen da je preko sestre "kolege" Ivice Zulima prijetio Uskokovoj krunskoj svjedokinji Petri Gugić, ali je i oslobođen optužbe za posjedovanje pištolja, kojeg je imao uza sebe prilikom uhićenja u Splitu početkom 2007. godine, dok je državno odvjetništvo samo odustalo od optužbe za posjedovanje 8 grama marihuane u zatvoru na Bilicama.

Sa suđenjem se, dakle, nije odmaklo od početka, a od Cvikove grupe već su dvojica napustila ovaj svijet. Pomorac Goran Novak (33) umro je u Splitu početkom 2008. godine nakon "overdosea", a slična je sudba godinu ranije zadesila i Slavka Vlačića (35) koji se ubio heroinom čim je izašao iz pritvora.

Skupinu terete da je dilanjem heroina na Korčuli u tri godine obrnula sedam milijuna kuna. Nije zaplijenjen ni gram droge.   

Dragan Miljuš
Foto: Joško Ponoš/Cropix

Pročitajte više