Za mjesec dana natječaj za gradnju novih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu

DRŽAVNE financije su možda na izdisaju, ali ministar obrane Davor Božinović najavljuje skoro raspisivanje natječaja za gradnju pet ophodnih brodova za HRM vrijednih 50 milijuna eura! Kako Index doznaje, trebalo bi se to dogoditi za mjesec dana.

Obnovu zastarjele flote najavila je prije dva dana u Brodosplitu i premijerka osobno.  

Hrvatska pamet, znanje, iskustvo i tradicija

"Bit će to projekt u kojem će doći do izražaja sve što Hrvatska može! Hrvatsko znanje, pamet, iskustvo, tradicija, jedan zaokružen hrvatski proizvod na zadovoljstvo svih nas", kazao je Božinović.  

Nisu samo brodovi u pitanju. Ako je vjerovati Božinoviću, Hrvatska kreće i u obnovu zračne flote.

"Kao što se ploviti mora, i letjeti se mora. Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju, u smislu nabave novih zrakoplova učinit ćemo sve da HRZ bude što je i danas, da služi na ponos hrvatske domovine", bio je dosta emotivan ministar obrane, koji je posjet HRM-u iskoristio da najavi predstojeći međunarodni sajam vojne opreme i naoružanja, koji će se u Splitu održati potkraj ožujka u Spaladium Areni.

"Značaj je naravno višestruki, prije svega gospodarski. Kao što je poznato, industrija ove vrste u velikom je porastu, u zadnjih devet godina porasla je skoro za 50 posto. Tu se okreće ogroman kapital, postoji itekakav interes za hrvatsku industriju vojne opreme i naoružanja da tu pronađe svoj dio kolača", kazao je Božinović.  

Pročitajte više