Za Papina pohoda Hrvatskoj čarterski let za novinare

VLADIN Ured za odnose s javnošću tijekom pohoda Svetoga Oca Hrvatskoj kani organizirati čarterski let za novinare i fotoreportere iz Rijeke u Dubrovnik i Osijek.

Vladin Ured odlučio se organizirati 6. lipnja let Rijeka-Dubrovnik-Rijeka i 7. lipnja let Rijeka-Osijek-Rijeka nakon opetovanih upita novinara za takvim prijevozom, koji bi im omogućio da lakše prate Papin pohod.

Zračni prijevoz novinara i fotoreportera obavila bi, kako je rečeno, jedna poljska zrakoplovna tvrtka jer domaći avioprijevoznik nije imao slobodnih zrakoplova.

Letio bi zrakoplov poljske tvrtke Lot - boeing 737, koji ima 134 mjesta ekonomske klase.

U Vladinu Uredu za odnose s javnošću rekli su da će organizirati čarterski let ako se prijavi dostatan broj putnika, te da će naknadno objaviti letove i njihovu cijenu.

Papa Ivan Pavao II., koji će pohoditi Hrvatsku od 5. do 9. lipnja, na putovanja će odlaziti iz Rijeke, gdje će doputovati 5. lipnja navečer i gdje će mu biti priređen svečani doček.

U Dubrovniku će 6. lipnja služiti pontifikalnu misu na kojoj će proglasiti blaženom sestru Mariju od Propetog Isusa Petković.

Sveti Otac pohodit će Osijek 7. lipnja, gdje će služiti misu, te će poslijepodne privatno posjetiti đakovačku katedralu.

Na riječkoj Delti slavit će euharistiju na Duhove, 8. lipnja.

Papa će 9. lipnja posjetiti Zadar, gdje će na Forumu održati Službu riječi. Oproštajna svečanost u povodu odlaska Svetog Oca iz Hrvatske bit će istog dana poslijepodne u zadarskoj Zračnoj luci.

Pročitajte više