Za pet dana u Splitu počinje 18. Croatia Boat Show: Podržali su nas svjetski poznati proizvođači

Foto: Index

SPLITSKI Croatia Boat Show slavi 18 godina postojanja. Unatoč recesiji i krizi Vicenco Blagaić uspio je održati nautički sajam koji će se ove godine održati od 13. do 17. travnja na Zapadnoj obali ispred nekad Kerumovog hotela Marjan.  

"Ove godine značajno osjećamo rast. Svih ovih godina govorili smo: "Bit će bolje dogodine", ali to traje od 2009. godine i evo tek sada se tržište uistinu oporavilo. Sam sajam nije toliko bitan, koliko je bitno da se tržište oporavi. Kada naši izlagači počnu prodavati brodove, kada se počne događati ono što je bilo prije krize, onda i sam sajam naravno osjeća rast", kazao je Blagaić. 

Sedam brodova Azimut Benetti grupe

Na sajmu će biti izloženo 65 brodova u moru i 15-ak na kopnu.

"Posebno me veseli što su neke svjetski poznate tvornice podržale sajam, stavile su ga na svoje kalendare i web stranice i dale veliku podršku dilerima. Azimut Benetti grupa, koja je najveći proizvođač na svijetu, dolazi ove godine sa sedam brodova, novih, neki su jako veliki, po prvi put u Splitu. Tu je i Nautika centar Nava koja zastupa proizvođače poput Monte Carla koji dolazi sa tri velika broda. Vidimo se u srijedu na otvorenju, nadamo se dobrom vremenu, uložili smo značajna sredstva u reklamu, puno veća nego inače", otkrio je Blagaić. 

Fokus proizvođača brodova sa Turske, Rusije i Kine vratio se u Europu

Osvrnuo se i na globalnu situaciju sa tržištem.

"Proteklih godina, dok su Europa i Hrvatska stagnirale, proizvođačima brodova najznačajnija tržišta u rastu bila su Turska, Rusija i Kina, koje su sada zbog globalnih političkih situacija u jako velikim problemima. Njihov pad sigurno indirektno doprinosi da je Europa u fokusu proizvođača brodova tako da će značajnija sredstva ulagati u Europu i Hrvatsku", ocijenio je direktor sajma.

Grad Split uz Croatia Boat Show

Par riječi kazala je i Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo i turizam Grada Splita.

"Čestitam organizatorima, nalazimo se pred punoljetnim sajmom nautičke opreme koji se po 18 put održava u Splitu velikim marom i upornošću organizatora, pogotovo što smo svjedočili teškim vremenima proteklih nekoliko godina. Vesele najave oporavka ove grane gospodarstva, pogotovo, nautičkog turizma jer je to izuzetno bitno za naš grad. Grad Split će i dalje podupirati ovu manifestaciju", kazala je Žižić. 

Cijene ulaznica se kreću između 25 i 30 kuna.

Pročitajte više