Za pucnjavu u Kozari Boku policija osumnjičila 26-godišnjaka

ZA NEDJELJNU pucnjavu u zagrebačkom naselju Kozari bok u kojoj su teško ranjene dvije osobe policija je osumnjičila 26godišnjeg muškarca, iako je zločin priznao njegov deset godina mlađi bratić, izvijestila je danas policija.

Policiji je 16-godišnji dječak izjavio da je pucao, no osnovano se sumnja da je počinitelj njegov 26-godišnji bratić, kazala je na konferenciji za novinare glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da je 26-godišnjak nakon dovršetka kriminalističke obrade sinoć priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. U posebnom izvješću predanom sudu policija ga tereti za pokušaj ubojstva dvojice muškaraca, 42-godišnjeg P.B. i 54-godišnjeg I.L., dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu tri osobe, te nedozvoljeno držanje oružja.

Do pucnjave u Ulici Kozari put došlo je u nedjelju oko 18,15 sati. Policija navodi da se u toj ulici jedna romska obitelj i ostali stanovnici Kozari puta, uglavnom doseljeni iz BiH, duže vrijeme verbalno i fizički sukobljavaju, pa je i prije nedjeljnog incidenta, kako kažu, došlo do verbalnog sukoba. Razlog svađe koja je okončana pucnjavom iz automatske puške "rumunjke" ovoga su puta bile "nesuglasice vezane uz promet", kaže Vulama.

Teško ozlijeđeni P.B. i I.L., koji su hicima ispaljenim iz strojnice ozlijeđeni u glavu i leđa, prevezeni su u zagrebačke bolnice Dubrava i Merkur, gdje se još nalaze na liječenju i izvan su životne opasnosti.

Pročitajte više