Za smrt britanskog IFOR-ovca uvjetna kazna zatvora, otac osuđenog završio na Psihijatriji!

DEJAN ŠKARO osuđen je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od pet godina zbog smrti 22-godišnjeg britanskog IFOR-ovca Simona Jeansa.

Premda je tužitelj Petar Čipčić do kraja inzistirao da se radi o kaznenom djelu ubojstva, pozivajući se na iskaz svjedoka koji je završio u ludnici na liječenju od alkoholizma, sudsko vijeće sutkinje Ivone Rupić prekvalificiralo je djelo u nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Ocu Dejana Škare pozlilo kad je čuo da su mu osudili sina

Petru Škari, ocu osuđenog, pozlilo je na završnim riječima. Završio je na Psihijatriji kad je čuo da su mu osudili sina!

Simonov otac Terry Jeans, koji je zbog sporog suđenja tužio Hrvatsku Strasbourgu i dobio je, očekivao je ovakvu presudu. Zadovoljan je što je konačno netko osuđen, ali je razočaran što su drugi sudionici sukoba pred kaštelanskom diskotekom Mali Raj izbjegli oštrici hrvatskog zakona.

Škaru su dosad dvaput oslobađali

Škari je ovo prva nepravomoćna osuđujuća presuda. Dosad su ga dvaput oslobađali. Ostatak družine, koju su davne 2000. godine osudili na po par mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u tučnjavi, izvuklo se zastarom pa su se u kasnijem tijeku postupka pojavljivali kao svjedoci.

Najveći problem u ovom predmetu bilo je što liječnici vještaci nisu bili u cijelosti usuglašeni oko možebitnog prekida uzročno-posljedičnog niza između ozlijeđivanja u Kaštelima u rujnu 1996. godine i smrti mladog Britanca u domovini 10 dana kasnije.

Pročitajte više