Izraelski premijer i Donald Trump: "Nuklearni sporazum s Iranom je užasan"

Foto: Hina
 
AMERIČKI predsjednik Donald Trump i izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak su razgovarali o sudbini međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom, koji su obojica nazvali "užasnim", a Trump je ocijenio da bi mir između Izraela i Palestinaca bio fantastično postignuće.  
 
Trump je rekao da će "vrlo brzo", a očekuje se da će to biti idući mjesec, objaviti ostaju li Sjedinjene Države u sporazumu koji njegova administracija već mjesecima razmatra. 
 
Trump i Netanyahu sastali su se uoči početka zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku i pritom su pohvalili snažan savez između njihovih zemalja te izrazili nadu da će se obnoviti izraelsko-palestinski mirovni pregovori.
 
Trump vjeruje da postoje "dobri izgledi" za mirovni sporazum
 
Trump vjeruje da postoje "dobri izgledi" za postizanje mirovnog sporazuma unatoč povijesnim zaprekama na tom putu.
 
Mir između Izraelaca i Palestinaca Trump je opisao kao "konačni sporazum" te istaknuo: "Mir između Palestinaca i Izraela bio bi fantastično postignuće".
 
"Savez Izraela i Amerike je najjači do sada"
 
Izraelski premijer Netanyahu, koji je imao loše odnose s Trumpovim prethodnikom  Barackom Obamom, u New Yorku je izjavio da je s Trumpom u Bijeloj kući "savez Izraela i Amerike do sada najjači". 
 
Trump bi se trebao ovaj tjedan sastati i s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. 

Pročitajte više