Za vikend šest poginulih i 157 ozlijeđenih na hrvatskim cestama

U ovoj prometnoj nije bilo poginulih osoba Ilustracija: Ivo Cagalj, Pixsell

PROTEKLOG vikenda na hrvatskim prometnicama poginulo je čak šest osoba, 386 vozača zaustavljeno je pod utjecajem alkohola, a 1312 u prekoračenju brzine.

Od prekršaja koji su najčešći uzrok stradavanja u prometu policija je proteklog vikenda zabilježila i 572 slučaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 224 nepropisnih korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola od 3.01 g/kg izmjerena je kod vozača na koprivničko-križevačkom području, a najveća prekoračena brzina od 190 kilometara na sat izmjerena je na zagrebačkom području.

Zaustavljeno je i 14 ponavljača teških prekršaja koji su najčešće vozili pod zabranom upravljanja, bez položenog vozačkog ispita ili pod utjecajem alkohola ili droga.

Uz šest smrtno stradalih u svim nesrećama tijekom vikenda ozlijeđeno je 157 osoba.

Ovo su neke od tih nesreća.

Vozač na šibenskoj magistrali naletio na pješaka koji je preminuo na mjestu

U subotu oko 21:30 na magistrali u Šibeniku dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske. 41-godišnji vozač je automobilom šibenskih registarskih oznaka, na ravnom i neosvijetljenom dijelu ceste, naletio na 24-godišnjeg pješaka, slovenskog državljanina.

Pješak se kretao južnom stranom ceste bez da je bio opremljen reflektirajućim prslukom ili imao uz sebe nekakav izvor svjetlosti. Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu događaja.

Na Visu autom sletjeli s ceste, putnica preminula

U subotu oko 11 sati na ŽC 6212 Vis - Komiža, u predjelu Kostirne, došlo je do slijetanja osobnog vozila izvan kolnika, javila je policija.

"U nesreći su ozlijeđeni vozač i putnica koja je od posljedica zadobivenih ozljeda preminula u zdravstvenoj ustanovi u Visu gdje joj se pružala liječnička pomoć. Policijski službenici su osigurali mjesto nesreće dok je o nesreći obaviješten dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva. U tijeku je obavljanje očevida i utvrđivanje okolnosti prometne nesreće", objavila je policija.

Teška nesreća kod Županje, mladić (21) poginuo na motoru

U noći s petka na subotu, oko 1:05, u Bošnjacima kod Županje došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba. Radi se o 21-godišnjem motociklistu.

Policija i nadležno državno odvjetništvo su na mjestu događaja proveli očevid kojim je utvrđeno da 21-godišnjak nije imao položen vozački ispit te da je vozio prebrzo. Uslijed neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti sletio je s kolnika u odvodni kanal, a potom udario u betonski kolni prilaz.

Nesretni je 21-godišnjak poginuo na mjestu, a tijelo je prevezeno u Nacionalu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" Vukovar radi obdukcije. O prometnoj nesreći policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti posebno izvješće.

Velika potraga za vozačem koji je kod Sinja ubio pješaka i pobjegao. Traže se očevici

U petak oko 21:40 u Muću, kod Sinja, na državnoj cesti DC 56 pronađeno je tijelo pješaka kojeg je usmrtio vozač i pobjegao s mjesta nesreće.

Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

Pročitajte više