Zadar: Ana Lovrin nova zadarska gradonačelnica

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Zadra za gradonačelnicu je većinom glasova izabrana Ana Lovrin (HDZ), dosadašnja dogradonačelnica.

Prije njezina izbora s te dužnosti je na vlastit zahtjev razriješen dosadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta (HDZ), koji je imenovan na dužnost ministra mora, turizma, razvitka i prometa.

Zahvalivši na potpori vijećnika, nova je gradonačelnica, inače prva žena u povijesti na dužnosti gradonačelnice grada Zadra, rekla da s ponosom preuzima grad koji je u razvojnom zamahu. "Kanim dovršiti više važnih poslova i potaknuti nove razvojne projekte", istaknula je Ana Lovrin i dodala "da nije lako doći na čelno mjesto grada, kojemu je do sada na čelu bio najuspješniji hrvatski gradonačelnik".

Na sjednici je bio i dosadašnji gradonačelnik i novi ministar Božidar Kalmeta, koji je kazao da nikad neće ni jednu dužnost obnašati s toliko ljubavi i poleta kao što je to činio dok je bio zadarski gradonačelnik, napomenuvši da je 11 godina bio na dužnosti gradonačelnika i dogradonačelnika grada Zadra.

"Želim podsjetiti na činjenicu da smo uvijek postizali jedinstvo, bez obzira na političko uvjerenje u trenutcima kad se radilo o dobrobiti grada. To je ključni razlog za uspjeh Zadra", rekao je Kalmeta.

Za dogradonačelnika izabran je dr. Živko Kolega (HDZ).

Danas su vijećnici prihvatili odluku da se koncesija za obradu komunalnog otpada dodijeli zagrebačkoj tvrtki "Montmontaži", koja će za oko godinu i pol dana izgraditi suvremen pogon za obradu komunalnog otpada, čime će početi kvalitetno uređenje sadašnjeg odlagališta ponad Dikla. Zadar će postati prvi grad u Hrvatskoj koji će na najsuvremeniji način rješavati pitanje komunalnog otpada, čulo se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

(Hina) xima ydd

Pročitajte više