Zadar: Županijski HDZ daje potporu Vladi

ODBOR Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Zadarske županije čvrsto stoji iza poteza Vlade RH i njezine nakane da svim sredstvima pomogne obrani generala Ante Gotovine, rekao je danas na konferenciji za novinare dopredsjednik zadarskoga županijskog odbora HDZ-a, Željko Lončar.

Istaknuo je kako je uvjeren da je general Ante Gotovina posve nevin te da je junak Domovinskog rata kao što su i drugi optuženi hrvatski generali.

Dopredsjednik zadarskoga županijskog odbora HDZ-a ocijenio je i da je za "sudbinu generala Ante Gotovine odgovorna bivša Račanova Vlada", dodavši kako je Hrvatski sabor u travnju 2000. godine donio Deklaraciju kojom je Haaškom sudu dopuštena nadležnost nad vojno-oslobodilačkim operacijama "Bljesak" i "Oluja".

"Nakon toga je podignuta optužnica protiv generala Gotovine i drugih generala", naglasio je Lončar, rekavši kako je "bivša Vlada (Ivice Račana) od 2000. godine tijekom četiri godine svoga mandata Haagu isporučila kamione materijala i transkripata".

Ponavljajući svoju potporu Vladi RH, dopredsjednik zadarskoga županijskog odbora HDZ-a, Željko Lončar, kazao je da se "na ulici ne može pomoći generalu Anti Gotovini".



Pročitajte više