Zadnji dan odvoženja otpada iz Makarske na splitsko odlagalište

ZADNJEG dana odlaganja komunalnog otpada iz Makarske na splitskom odlagalištu Karepovac danas će biti deponirano deset kamiona smeća, kaže direktor Komunalnog poduzeća Željko Bagarić.

Otpad se počeo odvoziti jutros u 8 sati i Makarska je sada, zahvaljujući Splitu, zadovoljavajuće čist grad iz kojega je uklonjen sav komunalni otpad, dok se građevinski otpad, kućna bijela tehnika i ostalo za sada nigdje ne odlažu, navodi Bagarić.

Što će biti od sutra i je li to početak novih problema Bagarić nije mogao odgovoriti vjerujući ipak kako će gradska vlast naći rješenje problema makarskog otpada.

Splitsko Gradsko vijeće krajem prosinca prošle godine donijelo je odluku da se makarski komunalni otpad može privremeno odlagati do 5. siječnja na Karepovcu.

Prosvjednici iz Podgore i podgorsko Općinsko vijeće danas ili sutra očitovat će se o zajedničkim zaključcima u vezi s odlaganjem otpada s područja Makarske rivijere na privremenom odlagalištu komunalnog otpada Donja Gora na Biokovu, zatvorenom prije dva mjeseca, kaže načelnik općine Podgora Momir Sumić. O konačnoj odluci Podgorana za sada se ne može ništa pobliže reći, dodao je Sumić.

Inače, problem s odlaganjem komunalnog otpada osim grada Makarske imaju i općine Brela, Baška Voda, Tučepi i Podgora koje u zimskim mjesecima imaju znatno manje smeća nego Makarska te se njihov problem, kako se doznaje, rješava privremenim odlaganjem na odlagalištima komunalnog otpada susjednih općina ili gradova.

Pročitajte više