Zadranin se dopisivao s lažnom vojnikinjom pa ostao bez 30.000 kuna

Ilustracija: Shutterstock

ZADARSKA policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na prevaru na štetu 69-godišnjaka. Kako su izvijestili iz policije, riječ je o internetskoj prevari kojom je muškarac oštećen za više od 30 tisuća kuna.

Naime, oštećeni je tijekom studenog ove godine putem društvene mreže komunicirao sa ženskom osobom koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji te mu je rekla da će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje, uz obećanje da će ona sljedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine.

Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4000 eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos. Međutim, nakon što je uplatio novac, ponovno je primio zahtjev za daljnju uplatu novca te je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.

Policija upozorava da počinitelji takozvanih romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise. 

Pročitajte više