Zadranin tukao i maltretirao ženu, djecu tjerao iz kuće, svima prijetio smrću

DORH je prijavio 43-godišnjeg muškarca zbog nasilja u obitelji u zadarskoj okolici.

On je partnericu tukao, a govorio joj je i da će je ubiti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 22. studenog 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenih kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjama iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji iz čl. 179.a KZ/11, te četiri kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ/11, sve u vezi čl. 51. st. 1. KZ/11", piše DORH.

Onda su objavili o čemu se radi.

"Okrivljenom 43-godišnjaku se stavlja na teret da je točno neutvrđenog dana sredinom srpnja 2021. godine, u jednom mjestu pored Zadra, došao u kuću u kojoj je njegova izvanbračna supruga čistila apartmane te ju je fizički napao, a potom joj je zaprijetio da će je usmrtiti, u cilju da je ustraši", objašnjava DORH.

"Okrivljenikovo ponašanje i riječi izazvale su kod oštećenice osjećaj straha i uznemirenosti", dodaju.

"Okrivljeniku se stavlja na teret i da je od sredine srpnja 2021. godine do 24. rujna 2021. u Zadru, u obiteljskoj kući u kojoj živi s izvanbračnom suprugom i četvero maloljetne djece, postupio protivno čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji", kažu dalje.

Prijetio da će pobiti djecu

Objasnili su što to znači.

"Tereti ga se da je, iako svjestan da opisanim postupanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svoje djece te svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju izvanbračnu suprugu, pa pristajući na to, učestalo ispred svoje djece vrijeđao, vikao i udarao izvanbračnu suprugu", kažu.

"Tereti ga se da je vrijeđao i omalovažavao svoju maloljetnu djecu te ih tjerao iz kuće na ulicu, a što je sve kulminiralo 24. rujna 2021., kada je nazvao izvanbračnu suprugu i zaprijetio joj da će ih sve usmrtiti. Opisano okrivljenikovo ponašanje izazvalo je kod izvanbračne supruge osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, dok je svojim ponašanjem ugrozio pravilan psihofizički razvoj svoje djece", kaže DORH.

"U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a)", dodaje se.

Pročitajte više