Zadranka: Obitelj mog muža je pod ruševinama, sve je manje nade da će biti spašeni

Ilustracija: Profimedia

ZADRANKA Antonija Blažević je za Zadarski list ispričala kako je obitelj njezina supruga pod ruševinama na području pogođenom potresom. Navodi kako oni žive u pokrajini Kahramanmaras u blizini granice sa Sirijom te da se traga za još 5 članova obitelji. 

"Nažalost, šanse da će preživjeti iz minute u minutu su sve manje, a vremenski uvjeti, niske temperature, snijeg otežavaju potragu", apel je Zadranke Antonije Blažević koja sa suprugom živi u Švicarskoj te od jučer, unatoč brojnim naporima, bezuspješno pokušava doći u kontakt s članovima obitelji.

Rekla je kako je njezin svekar uspio izaći živ iz ruševina. "Ne znam je li ozlijeđen, je li u bolnici, ništa ne znamo. Kratko smo uspjeli s njim se čuti, ali linije su loše, nema interneta, struje, pa ne znamo detalje. On je, na sreću, uspio izaći na vrijeme, između dva potresa iz zgrade koja se srušila", rekla je. 

Nema dovoljno spasilačkih ekipa

Traga se za više članova obitelji. "U jednoj zgradi od pet katova živjela je suprugova tetka, nju još nisu našli. U drugoj također, druga tetka s djecom, sinom od 20 i djevojčicom od četiri godine, i oni su još uvijek pod ruševinama. Zgrade su srušene do temelja, nemamo nikakvih informacija da su pronađeni, a kako vrijeme odmiče, nažalost, sve je manje nade da će biti spašeni", rekla je. 

Sestrična njezina supruga rekla joj je da nema dovoljno spasilačkih ekipa, potražnih pasa, ali ni strojeva koji bi uklonili ruševine. Loši vremenski uvjeti i stalni naknadni potresi dodatno otežavaju potragu.

Broj poginulih u dva razorna potresa koja su jučer pogodila južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je na više od 5000, a deseci tisuća su ozlijeđeni. Potresi su za sobom ostavili tisuće ljudi bez krova nad glavom jer su sravnjeni sa zemljom čitavi stambeni blokovi.

Pročitajte više