Zadravec: Ostavka ravnatelja Vinogradske me nije iznenadila, naslutila sam to

Screenshot: N1

OSTAVKU v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Marija Zovaka za N1 televiziju komentirala je Dijana Zadravec.

"Ostavka me nije iznenadila budući da sam kroz njegovo ponašanje u zadnje vrijeme naslutila da će se to dogoditi. Želim mu, bez obzira na to što nismo ostvarili dobru suradnju, sve najbolje. Komunicirala sam s njim da se za onkološke bolesnike dogovori suradnja s drugim kućama i to smo pokrenuli. Onkološki pacijenti neće biti zakinuti, ja operativno to odrađujem. Jučer sam od Zovaka tražila da Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu, prema kojem se ja moram obraćati s brojnim očitovanjima, a u kojem sastavu su dr. Vagić i dr. Milas… Oni su dio skupine koja cijelo vrijeme orkestrira napade", rekla je Zadravec.

"Vodi se orkestriran napad na mene"

Komentirala je i prijave za mobing protiv sebe.

"To je orkestriran napad u pozadini kojega su ovi veći igrači, a to su sestre i radiološki tehnolozi od kojih sam ja 13 razaznala koji su, a polovicu njih nisam prošli tjedan ni vidjela. Kažu da ih kontroliraju moji ljudi. Ja sam zatražila za te radiološke tehnologe, koji rade te pretrage, dodatne edukacije, a mislim da ih je najviše zapeklo što sam zatražila transparentno vođenje liste čekanja za naručivanje onkoloških pacijenata na MR. Mislim da se tu gube njihovi mali interesi i privilegije koje su imali", rekla je Zadravec.

Kaže da nije točno da je kolektiv ne želi.

"To je manja skupina ljudi koja ima interese u velikim poliklinikama. Ja mislim da mogu poboljšati rad Klinike", rekla je.

Pročitajte više