"ZAGA SRBSI ŠPION" Reformisti osudili polupismeni šovinistički grafit na kući svojeg člana

Foto: Reformisti Press

NARODNA stranka – Reformisti danas je putem priopćenja za medije osudila prijeteći šovinistički grafit koji je noćas osvanuo na kući predsjednika reformista za općinu Gračac, Tome Delača.

U nastavku prenosimo njihovo priopćenje.

"Narodna stranka – REFORMISTI najoštrije osuđuje prijeteći šovinistički grafit koji je noćas osvanuo na kući predsjednika Narodne stranke - REFORMISTI za općinu Gračac Tome Delača. Tomo Delač ZAGI ugledni je poduzetnik, vlasnik restorana „Zagi“ na D1 magistralnoj cesti, kao i pansiona Vila Dijana u Gračacu u ulici Nikole Tesle 22.

Prema izjavi gospodina Delača, prijeteći šovinistički grafit pojavio se na njegovom ugostiteljskom objektu prošle noći, nakon što je obavijestio načelnicu općine Gračac gđu Natašu Turbić da Reformisti na lokalne izbore neće ići s HDZ-om, nego sa SDSS-om".

Hrvatski branitelj

"Tomo Delač je hrvatske nacionalnosti i hrvatski je branitelj i nositelj nekoliko spomenica. Reformisti smatraju da ovaj grafit predstavlja namjeru zastrašivanja kako njega, tako i njegove obitelji.

S obzirom da se radi o kaznenim djelima iz članaka 125.,139. i 140. Kaznenog zakona, pozivamo DORH i MUP da bez odlaganja provedu istragu, pronađu i procesuiraju počinitelja ili počinitelje.

Republika Hrvatska je dostigla civilizacijske standarde po kojima je neprihvatljivo na ovaj način utjecati na izbornu volju, kako političkih stranaka, tako i pojedinaca. Politička zastrašivanja i prijetnje pripadaju nekom prošlom vremenu i prošloj državi.

Pozivamo i načelnicu općine Gračac prof. Natašu Turbić, kao i općinsku organizaciju HDZ-a Gračac, da javno osude ovu prijetnju i ograde se od nje.

Pozivamo i medije da svojim doprinosom pomognu da ovakve pojave u Republici Hrvatskoj zauvijek postanu prošlost", zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Robert Hirc, član predsjedništva Narodne stranke - Reformisti.
 

Pročitajte više