Zagorčevi odvjetnici i tužitelji u utorak dobivaju prevedeni DVD

SNIMKA sastanka umirovljenog generala Vladimira Zagorca i Saše Perkovića je napokon prevedena, a u utorak će njezina verzija na njemačkom jeziku biti i uručena tužiteljstvu i braniteljskom timu. Sutkinja Christina Forstner 25. srpnja treba donijeti odluku o Zagorčevom izručenju i na temelju ovog za hrvatsku javnost još uvijek misterioznog dokaza.

DVD bi se trebao naći i u rukama Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Prije svega, razriješit će se je li Zagorec Perkoviću pokazao dokument o 19,5 tona zlata deponiranog na ime premijera Ive Sanadera u banci na Djevičanskim otocima (za koje se pokazalo da je falsifikat), ili je bilo obrnuto.

Podsjetimo, Zagorčevi odvjetnici tvrde da je Perković generalu pristupio kako bi ovaj potvrdio vjerodostojnost dokumenta koji upliće premijera u "zamračenje" novca namijenjenog obrani Hrvatske, dok u Mesićevom uredu tvrde da je inicijativa o sastanku pokrenuta sa Zagorčeve strane.

Razgovor je trajao četiri sata, tvrde u Predsjednikovom uredu, a snimka traje sat i pol vremena, pa će u tom slučaju će biti nužno ocijeniti i koliko je vjerodostojna, i što je iz tog razgovora izbačeno eventualnom montažom.

Snimka se još neko vrijeme neće pojaviti u medijima, sigurno ne prije 25. srpnja kada bi Forstner trebala odlučiti je li proces koji je pokrenulo hrvatsko Državno odvjetništvo montirani politički proces.

Ona će tada odlučiti hoće li prepustiti Zagorca hrvatskom pravosuđu na kojemu se protiv Zagorca vodi predmet vezan za navodno otuđenje 5 milijuna dolara vrijednih dijamanata, ili će zbog novih dokaza opet doći do odgode njezine odluke.

Pročitajte više