Zagorcu suđenje odgođeno do srpnja

SUĐENJE umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera odgođeno je do 16. srpnja.

Sutkinja Rajka Tomerlin Almer odgodila je ročište nakon što je optuženi Šporer zatražio odgodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Zagorec od početka suđenja tvrdi da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Ponovno pokretanje postupka sam je zatražio nakon što ga je Austrija izručila Hrvatskoj gdje sada izdržava sedmogodišnju kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane.

Vladimir Zagorec, Antun Šporer, umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret optuženi su da su Šporerovu vikendicu uredili novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe SAO Krajine i JNA. Svi su izjavili da nisu krivi. Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije deset godina.

Pročitajte više