Zagovornica Brexita zgrožena što Britanija više neće imati europarlamentarce

Screenshot Youtube

VELIKA Britanija i konzervativna premijerka Theresa May nalaze u se u velikim problemima u vezi Brexita, s obzirom na to da skoro nitko nije zadovoljan s dokumentom koji je May ispregovarala s Europskom unijom o razdruživanju. No, još veći je problem što žestoki zagovornici Brexita zapravo ne znaju točno kakav oni dogovor s Europskom unijom žele, te što se pokazuju posve neupućeni u konkretne političke, ekonomske i pravne aspekte Brexita.

Nedavno je savršen primjer toga javnosti ponudila konzervativna zastupnica u britanskom parlamentu Nadine Dorries, koja je napala dogovor koji je May postigla s ostatkom Europske unije kao posve neprihvatljiv. 

“Nalazimo se u jako tužnoj situaciji. Nažalost, budućnost naše zemlje i odnosa s Europom je u pitanju. Ovakav dogovor nas ostavlja bez glasa, bez zastupnika u Europskom parlamentu, bez povjerenika u Europskoj komisiji”, izjavila je Dorries za Sky News. Ona je pak u referendumskoj kampanji vatreno zagovarala izlazak Velike Britanije iz Europske unije, što automatski znači da Britanci više ne bi imali eurozastupnike i povjerenika u EK, a sada se žali što to neće više imati!

Bivši ministar za Brexit dao ostavku jer ne podržava dogovor s EU-om koji je ispregovarao

Izjave članice parlamenta Dorries britanski su mediji ismijali i istaknuli kao još jedan primjer zagovornika Brexita koji, ne samo da su lagali građane u referendumskoj kampanji, nego ni sami zapravo ne razumiju što konkretno Brexit podrazumijeva.

To ilustrira i izjava donedavnog ministra za Brexit Dominica Raaba, koji je zajedno s May ispregovarao dogovor s Europskom unijom, da bi onda dao ostavku uz objašnjenje da ne podržava ono što je sam ispregovarao. Raab se proslavio i priznanjem da “nije baš shvatio koliko je za Veliku Britaniju i trgovinu važna ruta Dover-Calais” preko La Manchea, iako je općepoznato da je to ključni put robe iz kontinentalne Europe u Veliku Britaniju i obratno. 
 

Pročitajte više