Zagreb: biometeorološka prognoza od 25. do 28. veljače

Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti relativno nepovoljna, uz zahlađenje u nedjelju, a poboljšanje se očekuje od ponedjeljka, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će biometeorološka situacija biti relativno povoljna, navečer u pogoršanju. Kod ljudi osjetljivih na vrijeme u poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su slabije raspoloženje, smetnje koncentracije i slabiji san. Tegobe uzrokovane vremenom imat će kronični bolesnici. Srčanim i plućnim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu i hladnoći. Astmatičarima se preporuča zaštita nosa i usta pri boravku na otvorenom. Srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja.

U subotu će situacija biti relativno nepovoljna. Manje teškoće uzrokovane vremenom mogu osjećati meteoropati u vidu glavobolje te lošijeg raspoloženja. Tegobe uzrokovane vremenom imat će i reumatski bolesnici pa trebaju redovito uzimati lijekove. Kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnim naporima. Astmatičarima se preporučuje da zaštite nos i usta od hladnoga zraka, a srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja.

U nedjelju će situacija biti relativno nepovoljna, uz nagli rast tlaka i hladnoću. Poteškoće uzrokovane vremenom mogu osjećati meteoropati te bolesnici sa smetnjama moždane cirkulacije. Savjetuje im se redovito uzimanje propisanih lijekova i izbjegavanje velikih psihofizičkih napora. Tegobe uzrokovane vremenom imat će i reumatski bolesnici koji trebaju redovito uzimati lijekove. Kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnim naporima, astmatičari trebaju zaštititi nos i usta od hladnoga zraka, a srčani bolesnici imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja.

U ponedjeljak se očekuje poboljšanje prilika, a povoljnija situacija tijekom dana odrazit će se u boljem raspoloženju i koncentraciji. Tegobe bi mogli osjetiti reumatski bolesnici. Astmatičari u jutarnjim satima moraju nos i usta zaštititi od hladnog zraka. Srčanim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje hladnoći a trebaju sa sobom nositi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više