Zagreb: Biometeorološka prognoza od 8. do 10. veljače

Biometeorološke prilike u Zagrebu će u iduća dva dana u jutarnjim satima biti nepovoljne, a tijekom dana zamijenit će ih relativno povoljne prilike, dok će u četvrtak situacija tijekom čitavog dana biti relativno nepovoljna, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak, 8. veljače nepovoljnu jutarnju situaciju zamijenit će relativno povoljna tijekom dana. Povoljne dnevne meteorološke prilike podržavat će dobro raspoloženje i primjeren radni elan.

Zbog izrazito niskih temperatura, astmatičari i srčani bolesnici se trebaju zaštiti od hladnoće, a bolesnici s anginom pektoris trebaju izbjegavati boravak na hladnoći i tjelesni napor te imati pri ruci nitroglicerinski lijek brzog djelovanja. Reumatski bolesnici mogu osjećati pojačane bolove i ukočenost. Savjetuje se ograničenje tjelesnog napora te oprez zbog poledice i redovito uzimanje lijekova.

U srijedu, 9. veljače nastavit će se jutarnji period nepovoljne biometeorološke situacije s poboljšanjem tijekom dana, pa su i savjeti isti kao za utorak.

Biometeorološke prilike će u četvrtak, 10. veljače biti relativno nepovoljne. Većina ljudi mogla bi osjetiti promjene raspoloženja.

Bolesnicima s anginom pektoris i dalje se preporučuje izbjegavati boravke na otvorenom kao i fizički napor. Astmatičarima i srčanim bolesnicima savjetuje se tijekom jutra zaštitititi nos i usta. Reumatski bolesnici mogli bi osjećati pojačane bolove i ukočenost. Svi kronični bolesnici trebaju redovito uzimati lijekove.

(Hina) pp/xmvr yjn

Pročitajte više