Zagreb: Braća preprodavala heroin, kokain i marihuanu

Od dvojice braće osumnjičene za preprodaju droga zaplijenjen je heroin, kokain i marihuana koji u "veleprodaji" dostižu cijenu veću od 80 tisuća kuna, a uličnim preprodavanjem i nekoliko puta veći iznos, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Braća u dobi od 17 i 23 godina u stanu u zagrebačkom naselju Retkovec skrivali su 357 grama heroina, 42 grama kokaina, oko šest grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje te 476 grama laktoze koju su koristili za miješanje s heroinom.

U automobilu starijeg brata pronađen je i pištolj sa streljivom, a naknadno je utvrđeno da je automobil prije tri godine ukraden u Petrinji.

Policija je duže vrijeme sumnjala da se braća bave preprodajom heroina. Stoga je u utorak najprije "pokupila" starijeg brata u Dubravi, a nešto kasnije i mlađeg u Retkovcu. Istog dana pretražen je i stan u kojem neprijavljeno žive, a dan kasnije i automobil 23-godišnjaka.

Stariji brat do sada nije poznat zbog kriminala, dok je mlađi evidentiran kao počinitelj imovinskih delikata. Nakon dovršene policijske obrade mladići su s kaznenom prijavom zbog preprodaje droge dovedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

(Hina) xam yso

Pročitajte više