Zagreb: Gradonačelnica V. Pavić otkazala punomoć dosadašnjem odvjetniku u slučaju "Zagrepčanka"

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić izjavila je da je jutros otkazala punomoć odvjetniku Almiru Dervišbegoviću, dosadašnjem punomoćniku Grada Zagreba u rješavanju slučaja kupnje nekretnina "Zagrepčanke" od strane Grada.

Gradonačelnica je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Gradskog poglavarstva najavila da će za slijedeću sjednicu biti pripremljen i prijedlog za raskid ugovora o zastupanju s njim budući da takav ugovor, u kojem je naznačena i naknada za rad odvjetnika donosi Gradsko poglavarstvo.

Punomoćniku Dervišbegoviću dosada je plaćena trećina (od ukupno 100.000 eura) naknade, navela je gradonačelnica.

Također je rekla da ničim ne želi dovesti u pitanje kvalitetno pravno zastupanje Grada i da će zbog odabira novog punomoćnika u "slučaju Zagrepčanka" od Odvjetničke komore zatražiti prijedlog liste odvjetnika.

Na upit novinara je li upoznata s prijavom koju je USKOK-u podnijela Udruga Partnerstvo za društveni razvoj protiv svih članova Gradskog poglavarstva pa i same gradonačelnice i to "zbog nečinjenja", jer su navodno upozoravali na malverzacije u Poglavarstvu, a ona ništa nije poduzela, gradonačelnica je odgovorila kako joj se iz dotične udruge nikad nitko nije obratio.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) predložio je danas, a članovi Poglavarstva prihvatili da se na dnevni red slijedeće sjednice Poglavarstva uvrsti izvješće o svim događanjima oko oglasa "Istina je!": kada je dostavljen, gdje je objavljen, koliko je koštalo objavljivanje i sl.

Pročitajte više