Zagreb: Ispod Mosta mladosti pronađeno više od 200 boca s raznim kemikalijama

ISPOD zagrebačkoga Mosta mladosti pronađeno je danas više od 200 plastičnih boca s raznim otrovnim i zapaljivim laboratorijskim kemikalijama, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.

Do zagađenja okoliša i voda nije došlo jer su sve boce bile dobro zatvorene i složene pa nije došlo do istjecanja, ističe se u priopćenju i dodaje da su djelatnici gradske Čistoće otpad privremeno odvezli u svoje ograđeno reciklažno dvorište gdje će ostati do izvoza.

Kako se navodi u priopćenju, zagrebačka policija izvijestila je o tomu Državni centar za obavješćivanje danas poslijepodne u 16,15 sati koji je pak odmah obavijestio Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatski zavod za toksikologiju, glavnoga vodopravnog inspektora Željka Makvića te Hrvatske vode.

Predstavnici nadležnih služba izišli su na mjesto događaja, a u naknadnome kontaktu s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornoga uređenja i graditeljstva te Hrvatskim zavodom za toksikologiju utvrđeno je da se radi o raznim laboratorijskim kemikalijama kao što su etilni alkohol, propili alkohol, ksilen, diklor metan, izooktan i puferi te druge kemikalije.

Taj je otpad otrovan i zapaljiv, a pakiran je u raznoj ambalaži - plastičnim i staklenim bocama te kanisterima, a u jednoj vreći pronađen je otpadni prah.

Pročitajte više