Zagreb: Iste noći pretukli mladiće, vozača ZET-a i kamenovali tramvaj

SKUPINA mladića, od kojih su dvojica uhićena, pretukla je jučer oko 4 sata vozača tramvaja, a sumnjiči se da su ranije u parku Ribnjak istukli i dvojicu mladića od kojih je jedan teško ozlijeđen, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Vozač tramvaja noćne linije 31 napadnut je u Aveniji Marina Držića. Skupina nepoznatih mladića prvo je u zadnjim kolima potegnula kočnicu za opasnost, a kada se tramvaj zaustavio nasilno su otvorili prva vrata na prednjim kolima, pretukli 53-godišnjeg vozača i razbili staklo na zaštitnim vratima njegove kabine. Nasilnici su potom izašli iz tramvaja i kamenjem razbili prednje vjetrobransko staklo tramvaja.

Nakon napada vozač sam pozvao policiju, a potom je s reznom ranom desne ruke i hematomom na kažiprstu prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Policajci su u blizini pronašli 22-godišnjeg i 21-godišnjeg za koje je, kažu u policiji, utvrđeno da su bili u skupini napadača, pa su privedeni u Prekršajni sud.

Po završetku prekršajne obrade policija je nad njima nastavila i kriminalističku obrada kojom su potvrđene sumnje da su iste noći, nekoliko sati prije napada na vozača, u parku Ribnjak s još nekolicinom nasilnika presreli i napali trojicu mladića. Jedan od pretučenih zadobio je potres mozga, slomljena mu je nosna kost.

Dvojica osumnjičenih privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu vozača ZET-a i nanošenja teške tjelesne ozljede na štetu 20-godišnjaka.

U policiji kažu da se za ostalim nasilnicima tragaju.

Pročitajte više