Zagreb je jučer bio potopljen, plutale i fekalije. Pogledajte slike i snimke

Foto: N1, čitatelji, Indexa, Pixsell

OBILNA kiša jučer i noćas potopila je velike dijelove Zagreba.

Vatrogasci su imali stotine intervencija zbog poplavljenih podruma, stanova u suterenima, škola, ali i izlijevanja kanalizacije. Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57, i svaki DVD je imao po nekoliko intervencija.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je sinoć Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.

"Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva građana. U većini događaja radilo se o ugrožavanju prometa (velika količina vode na kolniku), začepljivanju odvodnih kanala, poplavljivanju podrumskih stanova, podrumskih prostorija obiteljskih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta. Vatrogasci su imali oko 150 intervencija na području grada Zagreba i oko 40-tak intervencija na području Zagrebačke županije. U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici.

U Zagrebu je također kod retencije „Štefanovec“ zbog izlijevanja vode za promet zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju.

​Prema informaciji (pljusak.com) na području grada Zagreba palo je u prosjeku od 60 mm/m2 na zapadu grada pa sve do 98 mm/ m2 na istoku grada. Na području Velike Gorice zabilježeno je 95mm/m2 oborine", priopćili su jutros iz Civilne zaštite Grada Zagreba.

Škorpikova rekonstruirana prošle godine, opet je poplavljena

Čitatelji su nam slali slike iz više dijelova grada. Poplavljen je opet bio podvožnjak na Škorpikovoj, iako su prije točno godinu dana tamo završeni radovi. Mjesec danas radilo se na rekonstrukciji javnog kanala baš zato što je uslijed svake malo jače kiše tamo bio potop. "Rekonstrukcijom kanala će se povećati protok i omogućiti brže otjecanje oborinskih voda prema kanalu u nastavku Škorpikove ulice", objavili su iz Grada Zagreba u kolovozu prošle godine kada su započinjali radove.

U Rudešu fekalije

Kako je N1 televiziji javila čitateljica iz zagrebačkog naselja Rudeš, zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i to fekalnim vodama. Problem imaju kod svake veće kiše još od 2014. godine, dodaje.

I Grižanska je bila rekonstruirana, isto je poplavljena

"Grižanska ulica pred Domom zdravlja, renovirana proljetos. Na slici je pločnik na autobusnoj stanici", poslala nam je čitateljica.

>>Ako imate fotografije i snimke poteškoća u prometu, šaljite nam ih na naš mail desk@index.hr ili u Inbox naše Facebook stranice.

Pročitajte više