zagreb - koncert ibrice jusića u HNK

Kantautor Ibrica Jusić održao je večeras u Zagrebu koncert u prepunom gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta. L

U prvom dijelu koncerta izveo je poznate narodne pjesme za koje je sam napisao aranžmane, među kojima "Eminu", koju je on prvi put izveo prije 25 godina, "Žute dunje", "Lijepi li su mostarski dućani", a gosti su mu bili grupa Elvisa Stanića, Saša Olenjuk na violini, četiri pripadnice ansambla Ladarice, te Gudački oktet Opere HNK u Zagrebu.

Drugi dio koncerta bio je posvećen šansonama. Izveo je, među ostalima, šansone "Moja gospođa", "Ljubio sam vašu kćer", "Harlekino", "Trubač sa Sene", "U svakom slučaju te volim" i druge, a gost je bio dramski umjetnik Božidar Boban.

Ibrica Jusić počeo je pjevačku karijeru 1965. godine, u Parizu boravi početkom sedamdesetih stječući tamo prva međunarodna iskustva i uspjehe. Prvi samostalni recital održao je u Kneževu dvoru u Dubrovniku, pa je to bilo i prvo svojevrsno službeno priznanje njegovoj artističkoj vrijednosti. Usamljeni dubrovački trubadur kakvog pozna naša glazbena javnost, prvi album objavio je 1975.

Devedesetih godina objavio je prvu zbirku koja se smatra najuspješnijom u njegovoj glazbenoj karijeri - CD-rom "Retrospektiva". Trenutačno s Nikšom Bratošem priprema novi album koji bi na suvremeni način trebao predstaviti repertoar izvornih sevdalinki.

(Hina) ta jn

Pročitajte više