zagreb: koncert ruskih glazbenika u preporodnoj dvorani

U Preporodnoj dvorani u Zagrebu nastupili su večeras solisti Državnog teatra opere i baleta Republike Komi u Ruskoj Federaciji. L

Mladi umjetnici - sopranistica Olga Sosnovskaja, bariton Vladimir Jurkovski i pijanistica Jelena Kojdan - izveli su operne i operetne arije iz najpoznatijih djela svjetske glazbene literature pa su uz ruske autore Musorskog, Rahmanjinova i Čajkovskog, izvodili i dijelove iz djela Rossinija, Richarda i Johanna Straussa, Imre Kalmana i drugih.

Osobit ugođaj priredili su interpretirajući ruske narodne pjesme, a koncert su završili jednom od najpoznatijih ruskih narodnih pjesama, "Kalinka".

Koncert je održan pod pokroviteljstvom zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić i uz potporu veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj, a u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb.

U prepunoj Preporodnoj dvorani večerašnjem koncertu bili su, uz ostale, nazočni i predsjednica Gradske skupštine Morana Gruden Paliković, pročelnik gradskog Ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević, potpredsjednik Vlade Ante Simonić te neki članovi diplomatskog zbora.

(Hina) ta sp

Pročitajte više