Zagreb: Nakon pljačke pred policijskom blokadom počinio samoubojstvo

MUŠKARAC za kojega se sumnja da je noćas oko ponoći opljačkao benzinsku postaju na Ljubljanskoj aveniji ubio se hicem iz pištolja u automobilu koji je policija, 15-tak minuta nakon pljačke, zaustavila kod Susedgrada, izvijestila je zagrebačka policija.

Nakon oružane pljačke policija je u Šipkovici kod Susedgrada zaustavila automobil za koji se sumnjalo da je povezan s razbojstvom, a kada je 35-godišnji muškarac shvatio da je riječ o policijskoj blokadi pucao si je u glavu, kažu u policiji.

Muškarac je odmah prevezen u KB Sestre milosrdnice gdje je pola sata nakon ponoći umro.

Policija nije navela njegov identitet, kao ni identitet bračnog para koji je zajedno s njim bio u automobilu njemačkih registarskih oznaka. Oni su nakon privođenja odmah zatražili odvjetnika, kazali su u policiji koja do završetka kriminalističke obrade ne želi iznositi pojedinosti.

Ininu benzinsku postaju opljačkao je maskirani muškarac koji je, prijeteći pištoljem, od prodavača D.K. (39), zatražio novac. Kada mu je prodavač rekao da je blagajna blokirana zbog obračuna i da je ne može otvoriti, razbojnik je ispalio hitac pored njegove glave. Potom mu je naredio da na pult stavi blagajnu u koju je ispalio dva hica. Kako ni nakon toga nije uspio otvoriti blagajnu, na kraju ju je jednostavno uzeo sa sobom, ispalivši pri izlasku još jedan hitac.

Na zagrebačkom području ove je godine znatno povećan broj razbojstava, a o porastu govori i podataka da su u siječnju u jednom danu, u razmaku od svega 20 minuta, opljačkane tri benzinske postaje.

Po podacima MUP-a, naoružani razbojnici su lani u Hrvatskoj opljačkali 59 benzinskih postaja, 26 banaka, 45 pošta, 38 mjenjačnica.

Pročitajte više