Zagreb: Nestala 34 kineska turista

SKUPINA od 34 kineska turista nestala je iz zagrebačkog hotela Golden Tulip Holiday. Za turistima, koje je u Hrvatsku dovela dubrovačka turistička agencija Elite travel, policija je pokrenula potragu.

Skupina Kineza koja je jučer nestala iz zagrebačkog hotela "Golden Tulip" još uvijek nije pronađena i za njima se intenzivno traga, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Potraga za grupom kineskih turista pokrenuta je jučer oko podneva nakon što se nisu pojavili pred hotelom, kada je po njih došao autobus koji ih je trebao prevesti u zagrebačku Zračnu luku. Nestala skupina u Kinu se trebala vratiti zrakoplovom koji je u 14,50 sati do Šangaja letio preko Moskve, istom rutom kojom su 24. studenoga došli u Hrvatsku.

Svi dokumenti kineskih turista bili su uredni, a vize su im vrijedile do 1. prosinca, potvrđeno je u zagrebačkoj policijskoj upravi. Posjet Hrvatskoj organiziran je na temelju memoranduma o suglasnosti Ministarstva turizma i kineske državne uprave za turizam.


Tijekom posjeta Hrvatskoj kineski su turisti obišli Plitvička jezera, Split i Dubrovnik, a 29. studenoga vratili su se u Zagreb.

Turisti su posljednji put viđeni jučer ujutro kada su otišli iz hotela i od tada im se gubi svaki trag. Iz hotela se nisu odjavili, a u sobama su ostavili nešto stvari kako bi se stekao dojam da su sobe zauzete.

Glasnogovornica policije Gordana Vulama nije željela nagađati što se moglo dogoditi s 34 kineska turista. Odbila je komentirat mogućnost da su turisti nestali kako bi izbjegli povratak u Kinu.

Jedna od pretpostavki, temeljena na ranijim iskustvima, je da su krenuli prema zapadnoeuropskim zemljama, gdje mnogi Kinezi pokušavaju ostvariti svoj san o boljem životu.

Pročitajte više