zagreb: održana sjednica festivalskog vijeća SPLITSKOG LJETA

U Ministarstvu kulture održana je danas sjednica Festivalskog vijeća Splitskog ljeta na kojoj je podneseno izvješće o ostvarenju 49. splitskog ljeta, te predstavljen prijedlog programa 50. jubilarne priredbe, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Članovi Festivalskog vijeća odlučili su da se u jubilarno 50. Splitsko ljeto uključi operna praizvedba, dvije reprizne operne izvedbe i šest koncerata.

Za dramski program Splitskog ljeta Vijeće se odlučilo za dvije dramske praizvedbe, tri reprizne predstave, dva inozemna kazališna gostovanja te gostovanja osječkoga, zagrebačkog i riječkog HNK.

Po prijedlogu Splitskom ljetu održat će se i jedna baletna praizvedba, dva baletna gostovanja, te nekoliko posebnih programa kojima će se obilježiti 50. jubilarno Splitsko ljeto.

Odluke o prihvaćanju Programa i financiranju 50. Splitskog ljeta bit će dogovorene u idućem razdoblju, stoji u priopćenju Ministarstva.

Osim ministra kulture Bože Biškupića na sjednici su bili državni tajnik Ministarstva Jadran Antolović, pomoćnik ministra Srećko Šestan i članovi Festivalskog vijeća: Jagoda Martinčević, Miljenko Grgić, Milan Štrljić, Petar Selem, Nenni Delmestre i Hari Zlodre, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije Josip Filipović Grčić, splitski dogradonačelnik Ljubomir Urlić i član Gradskog poglavarstva Marijan Šare.

(Hina) xta yaz

Pročitajte više