Zagreb: Otvoren novi objekt za skrb o osobama s teškom retardacijom

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić otvorili su danas novu zgradu u sklopu Centra za rehabilitaciju Zagreb u Sloboštini za smještaj i terapiju odraslih osoba s teškom mentalnom retardacijom.

U novom objektu, čija je izgradnja završena u predviđenom roku od godine dana, stanovat će 42 korisnika, dok će svakodnevno na terapiju dolaziti još njih 60.

Zahvaljujući proširenju kapaciteta Centra zaposlena su nova 54 djelatnika - odgajatelji, defektolozi, njegovatelji i drugi stručnjaci koji će skrbiti o korisnicima centra.

Gradnja i opremanje nove zgrade stajalo je oko 16 milijuna kuna, a troškove su po pola podijelili Ministarstvo rada i socijalne skrbi te Grad Zagreb.

Ministar Vidović poručio je roditeljima osoba s teškom retardacijom da nisu sami te da je društvo uz njih u brizi za njihovu djecu.

Dodao je kako je u cijeloj Hrvatskoj otvoreno, ili će biti otvoreno u dogledno vrijeme, još nekoliko centara za smještaj osoba s retardacijom.

Otvorenje je pozdravila i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić istaknuvši da je novi objekt važan dio socijalnog programa, kojim Grad zadovoljava potrebe za skrbi o retardiranima.

Centar za rehabilitaciju Zagreb smješten je na više lokacija u gradu, a skrbi o oko 450 korisnika - djece i odraslih s mentalnom retardacijom.

Pročitajte više