Zagreb po treći put domaćin SAP World Toura

NA KONFERENCIJI za medije, održanoj jučer u Zagrebu, tvrtka SAP najavila je svjetsku konferenciju SAP World Tour 07, koja se odvija u 65 gradova diljem svijeta. Zagreb će po treći puta biti domaćin SAP World Toura 13. rujna ove godine.

Sudionici konferencije saznati će kako se prilagoditi brzim promjenama poslovnih procesa i tehnološkim dostignućima te kako novonastale promjene pretvoriti u poslovnu priliku i prednost. Svoj dolazak na SAP World Tour potvrdilo je više od 30 svjetskih i domaćih predavača, dok se očekuje više od 700 posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Ovogodišnja konferencija SAP World Tour '07 iznova nudi sadržajne inovacije i tematski je fokusirana upravo na potrebe menadžmenta i doprinos razvoju gospodarstva Hrvatske. "Fit 2 business, ready 4 it“ konferencijska je krilatica, a usmjerena je na konkretne studije slučaja, iskustva hrvatskih korisnika i partnera, mogućnosti i izazove koji se pred poslovne, gospodarske subjekte svakodnevno postavljaju.

Prvi dio konferencije prikazati će novosti i trendove svjetskih i domaćih tržišta, te uz analizu vodeće analitičke kuće IDC Adriatics dati presjek trenutnog stanja i utjecaja poslovnih rješenja na razvoj gospodarstva Hrvatske. Gostovanja stranih stručnjaka dati će uvid budućih promjena koje Hrvatska može očekivati i čijom primjenom može utjecati na razvoj kompetitivnih poslovnih prednosti. Centralni dio SAP World Toura '07 obilježiti će svečana dodjela novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak, godišnje nagrade za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija.

Drugi dio konferencije obilježiti će tematski podijeljene cjeline na: SAP Tech Tour - kroz koji će biti prikazane tehnološke inovacije, primijenjena iskustva korisnika u Hrvatskoj, očekivani trendovi i prihvaćanje novih funkcionalnosti snažnih tehnoloških promjena. Industry Focus - prikazati će kako specifična industrijska rješenja pomažu u unapređenju poslovnih procesa i ostvarivanju konkurentnosti i profitabilnosti.

U ovoj cjelini poseban naglasak dati će se rješenjima za javni sektor, bankarstvo i maloprodaju. Tematska cjelina "Fit 2 business, ready 4 it“ prikazati će novosti u ERP okruženju te novim funkcionalnostima SAP All-in-One rješenja za manje i srednje brzorastuće tvrtke. Formalni dio SAP World Toura zaključiti će se bogatim zabavnim programom.

Snažan naglasak tijekom održavanja konferencije SAP World Tour '07, SAP će dati na prepoznavanje i stvaranje teza utjecanja poslovnih rješenja i ICT industrije u ukupnom domaćem bruto proizvodu, koji će se nastaviti kroz buduće SAP-ove inicijative: održavanje Okruglog stola i ponuda SAP edukacije lokalno i kroz lokalnu mrežu partnera. Ovakav inovativan pristup SAP-u će omogućiti snažniji utjecaj na razvoj budućih ljudskih potencijala, stručnjaka - specijalista, unapređenje društva znanja, ostvarivanje rasta gospodarstva i izvoz znanja.

"Svakodnevne brze poslovne promjene potiču nas na brze prilagodbe i usvajanje novih znanja i tehnologija. Jedino na taj način možemo održati rast i ostvarenje profitabilnosti. Kako bi osigurali uvid u nadolazeće promjene i omogućili najbolje načine kako promjene pretvoriti u prednosti, organiziramo za Hrvatsku i regiju Adriatics najznačajniju godišnju konferenciju, SAP World Tour '07. Snažan interes koji tržište pokazuje za organizacijom sadržaja koji će im dati uvid u konkretne studije slučaja i izravan dijalog s hrvatskih korisnicima, motivira nas da ove godine budemo još uspješniji. Vjerujemo kako ćemo i ove godine ispuniti očekivanja svih sudionika i doprinijeti izravnom utjecaju tržišnog razvoja“, izjavio je Igor Dropulić, direktor SAP d.o.o.

Podsjetimo, SAP World Tour predstavlja niz manifestacija koje se odvijaju u 65 gradova širom svijeta za izravni dijalog s lokalnim tvrtkama o tome kako im SAP-ov softver može pomoći u učinkovitijem ostvarivanju inovacija i poslovanju. Sudionici se pritom imaju prigodu informirati iz prve ruke od SAP-ovih vodećih ljudi, partnera i lokalnih suradnika o ključnim područjima od interesa, uključujući rješenja za tvrtke svih veličina, specifičnim aplikacijama za pojedine djelatnosti te softver sljedeće generacije koji iskorištava uslužno orijentiranu arhitekturu poduzeća (SOA).

Pročitajte više