Zagreb: Poglavarstvo zadovoljno tempom prostornog planiranja

GRADSKI zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša nastavlja s brzim tempom u izradi detaljnih planova uređenja pojedinih zagrebačkih područja što je za svaku pohvalu, suglasili su se danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva utvrđujući nekoliko programa pristiglih iz Zavoda.

Riječ je o programu za izradu urbanističkog plana uređenja "Dubravica-Karažnik" s mogućnostima izgradnje i namjene prostora od Gajnica do potoka Dubravica, te o dva urbanističko- arhitektonska natječaja za čvor Buzin, kojim se uređuje južni ulaz u grad i za prostor sjeverozapadno od Vukovarske i Strojarske ulice.

Radi se i o dva pozivna natječaja za izradu rješenja za poslovno-stambeni kompleks na Sigečici i poslovno-trgovački kompleks na Radničkoj cesti, oba s prizemljem, do osam katova.

Članovi Poglavarstva bili su jednoglasni i kod skidanja s dnevnog reda zaključka o raspodjeli sredstava za potporu vrhunskom sportu. Riječ je o 15 milijuna kuna koji su rebalansom gradskog proračuna namijenjeni za potporu vrhunskom sportu.

Zamjerili su pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivi Lazanji što prijedlog o raspodjeli sredstava (po kojem bi 3,6 milijuna kuna dobio KK "Cibona", 2,7 milijuna RK "Zagreb", 1,8 milijuna NK "Dinamo" itd.) nije priredio njegov ured, već Zagrebački sportski savez.

Također, napominju da još nisu doneseni kriteriji tko će i zašto dobiti novac, dok Lazanja tvrdi da je prijedlog kriterija uputio u proceduru Poglavarstva još u studenome.

Prihvaćeno je i 48 zaključaka o odobravanju kupnje stana iz programa POS-a u Oporovečkoj ulici.

Pročitajte više