Zagreb: Radovi na denivelaciji raskrižja Slavonske avenije i Radničke prema planu

RADOVI na denivelaciji raskrižja Slavonske avenije i Radničke ceste najvećeg prometnog infrastrukturnog objekta u izgradnji u Zagrebu, vrijednog 170 milijuna kuna, odvijaju se prema planu i nema zastoja u njihovoj izvedbi, izvijestio je novinare nakon današnjeg obilaska radilišta zagrebački dogradonačelnik Stipe Tojčić.

U tijeku je montaža južnog nadvožnjaka i montaža elemenata potpornih zidova i izgrađen je dodatni kanalizacijski kolektor. Većim dijelom položena je oborinska odvodnja i izgrađeni novi vodoopskrbni cjevovodi na dijelu od Velikogoričke do Slavonske avenije i plinovod, a izmještaju se i elektroenergetske i telekomunikacijske instalacije.

Kako bi se maksimalno ubrzali radovi započelo se i s aktivnostima predviđenim u drugoj fazi, a to se prije svega odnosi na izgradnju kolektora i vodovoda sjeverno od križanja, izvijestio je koordinator radova Đorđe Pavlica.

Dodao je da je do početka kolovoza ove godine planirano dovršiti prometnicu južno od južnog nadvožnjaka kojom bi se preusmjerio promet Slavonskom avenijom i započelo s drugom fazom na sjevernom dijelu gradilišta. Radovi se izvode sve dane u tjednu, a po potrebi i noću, a na gradilištu je dnevno angažirano između 200 i 300 djelatnika, napomenuo je Pavlica.

Denivelacija raskrižja Slavonska - Radnička investicija je vrijedna 170 milijuna kuna, a radovi bi trebali dovršeni u svibnju iduće godine. Glavni kolnici Slavonske avenije prevode se nadvožnjacima u gornjoj razini, a kolnici Heinzelove i Radničke ostaju u donjoj razini na približno sadašnjoj visini i formiraju semaforizirano raskrižje.

(Hina) xdm ydd

Pročitajte više