Zagreb: U požaru vikendice poginuo 72-godišnjak

U POŽARU koji je jutros izbio u vikendici na Martin Bregu kod Dugog Sela poginuo je 72-godišnji Krunoslav Niković, dok su njegov sin i supruga koji su ga pokušali izvući iz goreće kuće ozlijeđeni, doznaje se u policiji.

Prema prvim policijskim informacijama požar je izbio u kutu kuće gdje se nalazila peć te se proširio na zid i potom na krov vikendice, sagrađene od drvenih oblica.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama rekla je da je pokojni Krunoslav Niković bio teško pokretan, te da su ga u trenutku kada je izbio požar supruga i sin pokušali na rukama iznijeti van.

No, u tome nisu uspjeli jer ih je na stepenicama zahvatila vatra, kazala je Vulama, dodajući da su se oni ipak uspjeli odmaknuti od požarišta, dok je teško pokretni 72-godišnjak preminuo najvjerojatnije od gušenja dimom.

Ozlijeđeni Silva i Zvonimir Niković prevezeni su u bolnicu Dubrava, a požar su ugasili vatrogasci DVD Dugo Selo.

Policija je danas izvijestila i o požaru, u kojem je jučer uništen stan na području naselja Trešnjevka.

Požar stana u Tratinskoj ulici, u kojem živi 24-godišnja podstanarka, izbio je jučer oko 21,30 sati, a kako je uzrok požara bilo istjecanje plina iz štednjaka u stanu je došlo i do eksplozije. Vatra je zahvatila sobu, kuhinju s pripadajućim inventarom i potkrovlje stana. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a tijekom večeri ugasili su ga vatrogasci. Očevid će se obaviti tijekom dana, kada će policija, kako je najavljeno, o ovom događaju dati više informacija.

Pročitajte više