Zagreb: Uhićen pet minuta nakon pljačke benzinske postaje

MASKRANI razbojnik opljačkao je noćas oko ponoći plastičnim pištoljem INA-inu benzinsku postaju u Kasaverskoj ulici, no samo pet minuta kasnije uhićen je u blizini, pri čemu je policajac ispalio hitac upozorenja, izvijestila je zagrebačka policija.

Maskirani razbojnik ušao je oko ponoći u trgovinu benzinske postaje gdje se nalazio 54-godišnji zaposlenik, dok je drugi zaposlenik (59) vani očitavao stanje na brojilu crpke za gorivo. Razbojnik je prišao pultu, zaprijetio pištoljem i zatražio novac koji mu je zaposlenik, bojeći se za život, i predao. Razbojnik je potom s opljačkanih tri tisuće kuna pobjegao prema Mirogojskoj cesti.

Zaposlenici postaje odmah su obavijestili policiju i opisali razbojnika.

Pet minuta nakon pljačke policijska autoophodnja primijetila je u blizini Klinike za infektivne bolesti osobu koja je odgovarala opisu. Kada je primijetio policijski automobil razbojnik je počeo bježati Mirogojskom cestom prema groblju.

Hvatajući ga, jedan je policajac iz pištolja ispalio hitac u zrak, nakon čega je sustigao osumnjičenog, srušio ga na tlo i uz pomoć kolega, uz uporabu tjelesne snage i sredstva za vezivanje uhitio.

Kod 55-godišnjeg razbojnika policija je pronašla plastični pištolj i žensku čarapu s prorezima za oči te vrećicu s opljačkanim novcem.

Pri uhićenju osumnjičenom je oguljena koža na licu, a pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju.

Kriminalistička obrada je u tijeku, a u policiji kažu da im uhićenik do sada nije bio poznat po kaznenim djelima.

(Hina) xso yso

Pročitajte više