Zagreb: Uhićena dvojica dilera droge i tri kupca

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca za koje sumnja da su duže vrijeme heroinom i kokainom opskrbljivali zagrebačko narko tržište, te još trojicu koji su od njih kupili heroin, doznaje se danas u policiji.

Tijekom akcije uhićenja petorice prodavača i kupaca droge policija je zaplijenila 5,5 grama heroina, 1,3 grama kokaina i 5 komada tableta heptanona.

Za udruživanje zbog preprodaje droga policija sumnjiči 39-godišnjeg i 31- godišnjeg muškarca, za koje tvrdi da su duže vrijeme heroinom i kokainom opskrbljivali ilegalno zagrebačko narko tržište.

Drogu je navodno nabavljao 39-godišnjak te ju je prepakiravao i prodavao, a dio davao 31-godišnjaku zbog daljnje preprodaje, pri čemu su dobit dijelili.

Trojicu njihovih mušterija policija je uhitila 21. srpnja u popodnevnim satima, nakon što su od preprodavača kupili paketiće sa po 0,1 i 0,5 grama heroina. Nešto kasnije istoga dana policija je pronašla dvojicu preprodavača i kod 39-godišnjaka pronašla paketiće s gramom heroina i 1,3 grama kokaina. Pretragom njegova automobila pronađeno je još 3,4 grama heroina.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni preprodavači su privedeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok su protiv ostale trojice osumnjičenih podnesene kaznene prijave zbog neovlaštenog posjedovanja opojne droge.

Policija tvrdi da su im dvojica preprodavača i od ranije poznati zbog preprodaje i neovlaštenog posjedovanja opojnih droga.



Pročitajte više