Zagreb: Uhićena trojica razbojnika koji su opljačkali šestero stranaca

ZAGREBAČKA policija privela je jučer istražnom sucu trojicu muškaraca osumnjičenih da su uz prijetnju pištoljem dva dana ranije opljačkali šestero stranaca.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraja, trojica su osumnjičenika, 4. siječnja oko četiri sata ujutro, na benzinskoj postaji u Stupniku pokucali na vrata automobila ´VW Passat´ francuskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije francuske i jedna turska državljanka, te tri turska državljana. Na engleskom jeziku jedan od muškaraca zatražio je vozača da otvori vrata, nakon čega je uz prijetnju pištoljem zatražio novac.

Kada je razbojnik s naslona vozačeva sjedala pokušao izvući kožnu jaknu došlo je do naguravanja i pritom iz pištolja ispaljen hitac, a razbojnici su na engleskom jeziku žrtvama počeli prijetiti ubojstvom.

Tada je iz automobila izašla suvozačica i muškarcima predala oko 1.300 eura, nakon čega su razbojnici pobjegli.

Zahvaljujući opisu vozila kojim su pobjegli, trojica razbojnika uhićeni su dan kasnije u Rijeci u pokušaju krađe, nakon čega su dovedeni u Zagreb.

Nakon kriminalističke obrade policija je za razbojstvo osumnjičila 23-godišnjeg i 19-godišnjeg muškarca, dok je treći 29-godišnji muškarac osumnjičen za pomaganje pri razbojstvu.

Pročitajte više