Zagreb: Uoči lokalnih izbora građani mogu pregledati popis birača

Zagrebački Gradski ured za opću upravu danas je izvijestio građane da od 12. do 30 travnja mogu provjeriti jesu li na popisu birača za izbore predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, raspisane za 15. svibnja, te da mogu tražiti ispravak ili dopunu biračkog popisa.

U obavijesti o pregledu popisa birača ističe se da građani zahtjev za upis, dopunu ili ispravak mogu podnijeti ako nisu upisani u popis birača ili ako je upisana osoba koja nema biračko pravo ili nema prebivalište na području Grada Zagreba ili osoba koja je umrla ili su osobni podatci nepravilno upisani.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača može se podnijeti u područnom uredu gradske uprave prema mjestu prebivališta od 12. do 30. travnja 2005, od ponedjeljka do petka od 8,30 do 15,30 sati.

Provjere se mogu obaviti i u zgradi Gradskog poglavarstva na Trgu S. Radića 1, u sobi 207, radnim danom od 15,30 do 17 sati te subotom od 9 do 13 sati kao i putem web stranice Grada Zagreba www.zagreb.hr.

U obavijesti se navodi da građani pritom moraju predočiti ispravu o identitetu.

(Hina) pp/xbdj ysp

Pročitajte više