Zagreb: Uručeni ključevi stanova stradalnicima Domovinskog rata

RATNIM vojnim invalidima Domovinskog rata i obiteljima poginulih branitelja danas su uručeni ključevi i rješenja o useljenju u 99 stanova u zagrebačkom naselju Malešnica.

Izgradnju stanova, vrijednih oko 40 milijuna kuna, financirala je država, a ključeve je stradalnicima Domovinskog rata na prigodnoj svečanosti uručila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Stanove su dobile obitelji 14 poginulih branitelja, sedam hrvatski ratnih vojnih invalida 100-postototnog oštećenja, dvojica s 90-postotnim invaliditetom, četiri s 80-postotnim i 72 branitelja sa 70-postotnim ili manjim invaliditetom.

Ključeve stanova u istim zgradama dobili su danas i korisnici sedam stanova grada Zagreba te četiri stana u vlasništvu Ministarstva obrane.

Ukupno smo u ovoj godini dodijelili 301 stan stradalnicima Domovinskog rata, 652 kredita i zbrinuli smo 18 stopostotnih invalida prve skupine, kazala je potpredsjednica Vlade.

Ova se zgrada gradila od 1998. godine, što je predugo, a još su se morali ukloniti mnogi nedostaci, rekla je Kosor. Kazala je kako se jedna obitelj bespravno već uselila, ali da će tu djelovati pravna država jer samo osobe s lista prioriteta mogu ostvariti pravo na dodjelu stana.

Pročitajte više