Zagrebačka filharmonija otvorila novu sezonu

Koncertom iz ciklusa Crvene oktave Zagrebačka filharmonija večeras je u dvorani "Vatroslav Lisinski" otvorila novu sezonu 2003./2004.

Na rasporedu koncerta kojim je ravnao Julijan Kovatchev, gost iz Bugarske koji često nastupa s Filharmonijom, bila je Schumanova Prva simfonija - proljetna.

U drugom dijelu koncerta izvedena je Mahlerova "Pjesma o zemlji", simfonija za sola i orkestar.

Kao solisti u ovom djelu nastupili su proslavljena hrvatska mezzosopranistica Dunja Vejzović i češki umjetnik tenor Jan Vacik.

Zagrebačka filharmonija isti će program izvesti sutra navečer u Vukovaru u crkvi Svetih Filipa i Jakova.

Na početku koncerta novu sezonu najavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Berislav Šipuš, a o izložbama koje će pratiti pojedine cikluse govorio je voditelj Strossmayerove Galerije starih majstora Đuro Vanđura.

Kako bi sutrašnji nastup u Vukovaru bio što cjelovitiji i sadržajniji, u predvorju dvorane Lisinski otvorena je izložba arheoloških nalaza s Vučedola u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar - po idejnoj koncepciji dr. Aleksandra Durmana i likovnom rješenju Željka Kovačića.

Istodobno, u znak početka nove sezone, ispred glavnog ulaza u Lisinski postavljena je skulptura kipara Ljube de- Karine "Veliki prodor 2002.".

(Hina) ta ln

Pročitajte više