Zagrebačka Medicina bez grijanja, studenti se smrzavaju. Fakultet: Nema plina

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Studenti zagrebačke Medicine smrzavaju se tijekom predavanja jer na faksu nema grijanja. Čitatelj Indexa s Medicinskog fakulteta kaže da nigdje ne postoji obavijest o tome zašto je grijanje isključeno.

Nakon što smo kontaktirali referadu, saznali smo da grijanje ne radi jer nema plina i da je u tijeku rješavanje tog problema.

"Prestrašno je da na ovoj temperaturi na fakultetu nema grijanja"

"Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu grijanje ne radi već jedan tjedan. Nigdje nema nikakve obavijesti zašto je grijanje isključeno, a temperatura vani je -2 Celzijeva stupnja. Ranije ove godine su isto isključili grijanje, ali na par dana i uz obavijest da se gasi zbog obnove fakulteta od potresa.

Prestrašno da na ovoj temperaturi na fakultetu nema grijanja i da se nisu potrudili postaviti barem neke električne grijalice u knjižnicu i po hodnicima", rekao je student.

Na Facebooku Središnje medicinske knjižnice Medicinskog fakulteta objavljena je preporuka studentima. "Grijanje i dalje nije uključeno! Stoga vam preporučujemo da se toplo odjenete, sjednete se uz kolegu/kolegicu i/ili se prepustite čitanju... najdražeg udžbenika", objavljeno je.

[PREPORUKA] Grijanje i dalje nije uključeno! Stoga vam preporučujemo da se toplo odjenete, sjednete se uz...

Objavljuje Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakultetaPonedjeljak, 27. studenoga 2023.

Fakultet: Grijanja neće biti do kraja tjedna

Sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta za Index su potvrdili da nema grijanja, ali da je to tako jer nema plina. Poručili su da grijanja neće biti do kraja tjedna. 

"Nema plina, ali to je u fazi popravka. Neće ga biti do kraja tjedna", rekli su nam s Medicine. Na naše pitanje koliko dugo je ovakvo stanje s plinom, odgovorili su nam da je situacija takva od proljeća.

Pročitajte više