Zagrebački aerodrom proširio prostor za čekanje na kontrolu putovnica

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

ZAGREBAČKA Zračna luka Franjo Tuđman proširila je prostor za čekanje na kontrolu putovnica na prvom katu putničkog terminala kako bi se osigurao dovoljan razmak između putnika u svim prostorima terminala, kad se promet vrati u puni opseg, priopćeno je iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zračna luka ističe kako je nastavno na mjere i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, uključujući mjere za prevenciju širenja covida-19 koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, proširila prostor za čekanje na kontrolu putovnica na prvom katu putničkog terminala kako bi se osigurao dovoljan razmak između putnika u svim prostorima terminala, kad se promet vrati u puni opseg. 

"Bilježimo postupni oporavak prometa u ljetnim mjesecima"

Napominje kako se proširenjem prostora za čekanje kontrole putovnica u dolascima Zračna luka u mjesecima u kojima se bilježi postupni oporavak prometa efikasno prilagodila novim okolnostima dodatne sanitarne procedure (kontrola PCR-testova, usporedba dokumentacije putnika s covid-bazom podataka) te tako prevenirala moguće zastoje u protoku dolaznih putnika u Zagreb.

"Međunarodna zračna luka Zagreb nastavlja s razvojem unatoč smanjenju prometa uzrokovanom pandemijom. Postupni oporavak prometa koji bilježimo u ljetnim mjesecima ove godine dodatni je poticaj da se nastavi tim smjerom, a sve u cilju povećanja kvalitete usluga", izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ-a d.d.

Pročitajte više