Zagrebački arhitekti na izložbi u New Yorku

IZLOŽBA novih arhitektonskih rješenja za otvorene prostore prestižnog Instituta Van Alen otvorena je u četvrtak u New Yorku, a na njoj, uz poznata svjetska imena, sudjeluju i hrvatski arhitekti iz Zagreba.

Izložba pod nazivom "Open", na kojoj su predstavljena nova arhitektonska rješenja iz cijeloga svijeta za javne prostore trajat će do 31. listopada.

Arhitekti Studija 3LHD iz Zagreba, Silvije Novak, Saša Begović i Tatjana Grozdanić, predstavljaju rješenje Mosta branitelja u Rijeci.

Riječ je o važnoj izložbi na kojoj su arhitekti iz cijeloga svijeta izložili tridesetak objekata koji pokazuju nova rješenja za život u gradovima.

Ova izložba suvremenih javnih prostora koji se tek rade, u gradnji su ili su nedavno dovršeni, predstavlja najinovativniju arhitekturu, okoliš i urbani dizajn iz gradova diljem svijeta.

Na izložbi su, među ostalim, pokazani i Gradska vijećnica u Londonu, Nacionalna opera u Oslu, Institut suvremene umjetnosti u Bostonu, Muzej umjetnosti u Tokiju i spomenik ubijenim židovima u Berlinu.

Pročitajte više